İNGİLİZCE DÜZEY BELİRLEME SINAVI DUYURUSU – 3-4-5-6- EKİM 2020

Yayınlanma Tarihi: 01-10-2020

İNGİLİZCE DÜZEY BELİRLEME SINAVI DUYURUSU

3-4-5-6 EKİM 2020

Sevgili Öğrencilerimiz,

Öncelikle DEBİS hesabınıza giriniz ve hesabınızın aktif olduğundan emin olunuz. DEBİS hesabınıza giremiyorsanız, SAKAİ uzaktan eğitim portalına da giremezsiniz. DEBİS hesabınıza üniversitemize kayıt olurken size verilen ogrencinumarasi@ogr.deu.edu.tr uzantılı kullanıcı adı ve şifre ile girebilirsiniz. Eğer bu hesabınıza erişemiyorsanız ivedilikle admin@deu.edu.tr adresine e-mail atınız. SAKAİ uzaktan eğitim portalına  giriş yapabiliyorsanız, destek.deuzem.deu.edu.tr adresindeki öğrenci kullanım videolarını izleyerek sistemin işleyişi hakkında bilgi edinebilirsiniz.

3 EKİM CUMARTESİ 2020 09.00 ile 6 EKİM 2020 SALI 17.00 saatleri arası “İNGİLİZCE DÜZEY BELİRLEME SINAVI ” online olarak yapılacaktır. Bu test İngilizce düzeyinizi ölçen bir sınavdır. Bu sınavda alacağınız puan sınıf geçme kalma ile ilgili değildir.  Bu sınava katılmanız ve sadece doğru olduğundan emin olduğunuz soruları işaretlemeniz eğitim alacağınız sınıfların doğru belirlenmesi ve düzeyinize uygun eğitim alabilmeniz için çok önemlidir. Sene içerisinde sınıf değişikliği mümkün olamayacağından düzeyinize uygun bir sınıfa yerleşmeniz alacağınız eğitimin verimliliği için çok önemlidir. Fransızca ve Almanca için düzey belirleme sınavı yapılmayacaktır. 

Bu sınavı 3 kez teslim etme hakkınız vardır. Son gönderdiğiniz sınavın notu dikkate alınır.

Sınavla ilgili bir sorun yaşamanız halinde aşağıdaki linki tıklatarak sorunu bize bildirmeniz önemle rica olunur. Sorun yaşamanız halinde hak kaybına uğramazsınız. Bu sorunların çözümü ile ilgili olarak 5-6 Ekim 2020 tarihlerinde size sorununuzla ilgili dönüş yapılacaktır.

YDY OnlineDEÜ Sorun Bilme Formu

Sınava başlamadan önce,

  • Kablolu internet bağlantınız olduğundan emin olunuz.

Sınav süresince,

  • Tek bir tarayıcıdan giriniz.
  • online.deu.edu.tr adresine gidip, 2020-2021 güz dönemini seçiniz.
  • Kullanıcı adınız (ogrencinumarasi@ogr.deu.edu.tr) ve şifrenizle giriş yapınız.
  • “YDY DÜZEY BELİRLEME SINAVI” isimli dersi tıklayınız.
  • Kısa Sınavlar ve Testler sekmesine giriniz.
  • “YDY DÜZEY BELİRLEME SINAVI” adlı  sınava tıklayınız.
  • Sırasıyla
  • “Dürüstlük onayı” tıklayın
  • “Sınava başla” tıklayın
  • Verdiğiniz her cevaptan sonra “ileri” butonuna tıklayın. Bir önceki soruya dönmek için “geri” butonunu kullanın.
  • Kaydet butonuna tıklayıp oturumu kapatırsanız sınav kaydedilir ancak gönderim sağlanmaz. Kaydet butonu, çıkmak durumunda kalmanız halinde tekrar sisteme girdiğinizde sınava kaldığınız yerden devam edebilmeniz içindir. (Kaydettiğiniz sınavı belirtilen süre içinde tamamlayıp değerlendirme yapılabilmesi için göndermeniz gerekmektedir. Aksi takdirde, sınav süresi bitiminde kaydettiğiniz kadarı otomatik olarak sistem tarafından değerlendirme için gönderilecektir.) “Notlandırılmak üzere gönder” seçeneğine tıkladığınızda sınavınız değerlendirilmek üzere ilgili birime yollanır. 

ÖNEMLİ NOT:

Sisteme giriş yaptıktan sonra sınav linkini görmeyen  öğrencilerimizin kullanıcı adı olarak hem öğrenci numaralarını hem de ad soyad şeklinde olan kullanıcı adlarını denemeleri gerekmektedir. 

Örneğin: ad.soyad@ogr.deu.edu.tr kullanıcı adı ile giriş yaptıklarında link gözükmüyor ise ogrencinumarasi@ogr.deu.edu.tr kullanıcı adı ile girdiklerinde linkin gözüktüğünü göreceklerdir. 

Bu konuda sorun yaşayan öğrencilerimize önemle duyurulur. 


ENGLISH PLACEMENT EXAM ANNOUNCEMENT

 3-4-5-6 OCTOBER 2020

Dear Students,

Log into your DEBIS account and make sure your account is activated. If you cannot log into your DEBIS account, you will not be able to enter SAKAI online education platform either.You can reach your DEBIS account with the username (std.number@ogr.deu.edu.tr) and the password given to you during your enrolment at our university. If you cannot access your account, you should send an email to admin@deu.edu.tr as soon as possible. If you access SAKAI online education platform, you can get information about how the system works by watching the videos provided for students at destek.deuzem.deu.edu.tr.

A PLACEMENT test will be given between 3rd October Saturday 2020 at 9.00 am and 6th October Tuesday at 5.00 pm. This test is to assess your English level. The grade you will get will not determine whether you pass or fail. Your grade will determine the level of your class you will take during the academic year. Remember that there will be no class changes during the academic year. Answer the questions only if you are sure it is correct so that you can get education in accordance with your level of English.

You can take this exam three times. Only the last exam you submit will be evaluated.

 

If you encounter a problem, click on the link below and inform us about it in detail. When you have a problem, your problem will be dealt with on 5th and 6th October and will be tackled.

Problem Reported Form

Before you take the exam, make sure that you have a wired internet connection.

During the exam,

  • avoid opening new tabs or windows
  • click on online.deu.edu.tr and choose 2020-2021 FALL term (GÜZ dönemi)
  • log in with your username (std.number@ogr.deu.edu.tr) and your password
  • click on the lesson “YDY DÜZEY BELİRLEME SINAVI”
  • choose the tab called Tests and Quizzes (Kısa Sınavlar ve Testler)
  • click on the “YDY DÜZEY BELİRLEME SINAVI”
  • then click on
  • Honour pledge (Dürüstlük onayı)
  • Begin assessment (Sınava başla)
  • Click NEXT (İLERİ) after each answer you give and BACK (GERİ) to go back to the previous question (s)
  • During the exam, if you click on the SAVE (KAYDET) button and close the session, your assessment will be saved but not submitted. The SAVE button allows you to continue the exam from where you left when you need to log off and on again. (You need to SAVE and SUBMIT the exam for assessment before the expiration of the allotted time, otherwise when the exam time is over, the system will automatically send the answers that you have saved.) When you click on SUBMIT FOR GRADING (NOTLANDIRILMAK ÜZERE GONDER), your exam is sent to the relevant unit to be graded.

Font Büyüt
Arka Plan Rengini Değiştir